Höörs Begravningsbyrå är en fullservicebyrå.

Detta innebär att vi kan hjälpa dig längs hela vägen. Höörs Begravningsbyrå hjälper dig med alla praktiska moment. Vi tar hänsyn till alla era önskemål och vi hjälper till att planera en fin begravning. Vi finns som stöd och hjälp när det oundvikliga ha hänt och marken har ryckts bort under ens fötter. Vi finns här, när och då ni behöver oss. Vi svarar på era frågor och vi hjälper er rent praktiskt.

Den första kontakten

Det börjar med att ni kontaktar oss, det kan röra sig om att vi ska hämta den bortgångne eller ett första möte. När vi träffas eller samtalar på telefon eller email, så går vi igenom era önskemål och era frågor. Vi hjälper till att planera en begravning eller ett avskedstagande. Vi hjälper till med alla kontakter som tex kyrkan, präst, borglig officiant, trossamfund, tidsbokningar, utformning av dödsannons, trycksaker, solister, efterföljande minnesstund, skattemyndighet, sjukhus mm.

Bra att fundera på inför mötet

När vi träffas eller samtalar på telefon så blir det många frågor som vi kommer att gå igenom. Dels era men också många praktiska frågor. För att förbereda sig lite innan så kan man fundera lite på följande:

  • Det vi behöver veta är den avlidnes personuppgifter, adress, eventuella önskemål, bra att se om det finns försäkringspapper.
  • Val av begravningsordning, svenska kyrkan, annat trossamfund, borglig begravning.
  • Om det ska vara kremation eller jordbegravning eller akt kring urna, och om urnan ska sänkas i utsedd grav i samband med akten.
  • Fundera gärna på om det ska vara annons och hur denna ska utformas med tanke på symbol och vers och hur anhöriga ska stå med. Önskas programkort, solist, speciella önskemål om blommor, minnesstund efter begravningen.
  • Är det gravplats, askgravplats, minneslund, spridning, gravsten, minnesplatta.
  • Funderingar kring bouppteckning och arvskiften, försäkringar.

Vi kommer i lugn och ro att gå igenom allt detta och mer, det är inte heller någon hets i att alla frågor ska besvaras omedelbart, det går bra att gå hem och i lugn och ro diskutera och tänka igenom de olika ställningstagandena.

Några saker ni bör ordna snarast

Det finns en del saker som ni som närstående måsta ta ansvar för. Det kan till exempel vara att ordna så att någon ser till en bostad som står tom, ta hand om husdjur, tömmer kylskåp. Om den avlidne hade tillhörigheter på sjukhuset behöver dessa hämtas om det inte är gjort. Säga upp medlemskap och prenumerationer, stänga ner sociala medier. Flytta felparkerad bil, gå igenom försäkringar och specialförsäkringar, abonnemang och avtal, kontokort, banker.

Vad vi går igenom

Kontakta oss

Kontakta oss